Ofis Ortamında Sırtınızın Ağrımasını Önleyen 10 İpucu


Ofis şartlarında saatlerce çalışıp da sırtım, belim ağrımıyor diyen kişi sayısı oldukça azdır. 

Ergonomi (hareketleri yapmayı kolaylaştıran, iş yapmaya uygun), sağlığın her alanında ve çalışırken üretkenlik için çok önemlidir.

Sizin çalışma alanınız, çalışma potansiyeli açısından en iyi ye mi? Kendinize güveniyorsanız bu listeye bakarak bir daha kontrol edin.

- Monitörünüzün üst tarafı oturduğunuz sürede gözünüzün 4-5 cm yukarısında olmalıdır.
- Bilgisayara olan mesafeniz,  oturduğunuz yerden kolunuzun uzunluğu kadar olmalıdır.
- Yazıları okumak için şaşı olmak zorunda değilsiniz, yazıları görmüyorsanız yazı karakterini büyütebilirsiniz.
- Bilgisayara bakarken aşağıya doğru bakış açınız 60 derecenin altına düşmemelidir.
- Sandalyede otururken kalçaları geriye doğru çekin.
- Sandalyenin yüksekliğini ayarlayın, ayaklarınız rahat bir şekilde yere değmelidir. Eğer öyle bir imkânınız yoksa ayaklarınızın altına kitap, yükseltici filan koyun.
- Sırt bölgenizin düzgün bir şekilde desteklendiğini kontrol edin.
- Kollarınızı dayandırdığınız koltuğun kollarını bilgisayarın klavye seviyesinde tutun, böylece kollarınız yorulmaz ve rahat bir şekilde çalışabilirsiniz.
- Bileğiniz için bileklik koruyucusu kullanın ki bileğiniz rahat etsin.
- Öne doğru oturmak veya eğilmek zorundaysanız klavyenizin altına küçük bir defter koyup öne doğru olan eğimi kaldırmalısınız.
Bu basit taktikleri hayata geçirerek çalışma performansınızı artırabilir ama daha önemlisi sağlığınıza biraz daha fazla önem vermeye başlamış olabilirsiniz.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

1 yorum:

  1. Bir kredi ihtiyacınız var mı? EVET ise, e-posta yoluyla bize ulaşın: mrscottloancompany@gmail.com bir kredi için geçerlidir. Ben çok az yıllık faiz oranları ile Bireysel Krediler düşük faiz% 4 ile krediler sunuyoruz,% 4 gibi düşük size, bu yüzden teklifler her türlü bilmek istiyorum. Bizim kredileri de maksimum güvenlik için sigortalı bizim önceliğimizdir. e-posta yoluyla bizimle irtibata geçiniz: Biz% 4 herhangi bir para birimi mezhebinin faiz oranı ile kredi her türlü teklif mrscottloancompany@gmail.com. Ben size bu büyük orta kullanmak istediğiniz mali sorunlarını çözmek için kredi her türlü yardım etmeye hazır olduklarını beyan etmek zorunda. İletişim e-posta: mrscottloancompany@gmail.com

    YanıtlaSil