Sosyal medya yöneticilerinin kaçınması gereken yanlışlar


Facebook sosyal medya yöneticilerinin göz bebeği, en çok emek verdikleri platform. Bu mecrada iyi bir şekilde yer almak isteyen, markalarını veya kendisiniz iyi bir şekilde yönetebilmek için aşağıdaki maddelere dikkat etmelerini tavsiye ederiz. (Her birey de bir markadır değil mi?)
Facebook’ın algoritmasında da çok fazla değişiklikler oluyor ve bu değişiklikleri takip etmek de bir hayli zor. Aşağıda dikkate almanız gereken maddelerin bazıları da bu değişiklikler sonucu ortaya çıktı diyebiliriz.
1- Reklam içeriklerinden kaçının
Facebook kullanıcıları, reklam içeriklerinden o kadar çok şikayet etti ki artık reklam odaklı içerikleriniz Facebook kullanıcılarına daha az gösteriliyor. Bu nedenle reklamlardan çok kullanıcılarınızın ilgisini çekmenin farklı yollarını bulmanız faydalı olacaktır.
2- Facebook’un içgörüsüne değil de kendinize inanmak
Facebook, istatistik sayfasında sahip olduğunuz kitle ile ilgili oldukça detaylı bilgi barındırıyor. Bu bilgileri dikkate almadan hareket ediyorsanız bu tamamen sizin suçunuz. Bu verileri mutlaka düzenli olarak inceleyin (çok sık gelişiyor) sonrasında da yönetim stratejinizi bu doğrultuda yenileyin.
3- Duvara yazılan yorumları silmek, cevap yazmamak
Facebook (dolaylı olarak internet) markalar için pozitif iletişim mecrası olarak bulunmaz bir nimet. Bundan en iyi şekilde faydalanmak yerine gelen yorumları silmek veya daha kötüsü cevapsız bırakmak hem yazan kişiyi hem de o yazılanları gören kişiler için olumsuz bakış açıları doğurur. Silmek veya cevapsız bırakmak yerine pozitife dönüştürmenin yollarını düşünün.
4- Az, çoktur. Aşırı paylaşım yapmayın
Tabi ki markadan markaya değişen bir şey paylaşım sayısı ama siz siz olun çok fazla paylaşım yapmaktan kaçının. Takipçinizin sizin gibi en az 30 sayfayı takip ettiğini ve 250 tane de arkadaşı olduğunu hayal ederseniz nedeninin çok net görebilirsiniz. Bunun yerine az ama daha fazla ilgi çekeceğini düşündüğünüz bir içerik planı oldukça faydalı olacaktır.
5- Tamamlanmamış sayfalar/profiller
Markalar ve tabi ki sizin için en önemli şey eksiksiz bir profile sahip olmak. Eksiksiz bir profil her açıdan öndedir. Bu nedenle adres, telefon, lokasyon (harita), fotoğraf, internet site linkiniz ve diğer sosyal medya hesaplarınız hepsini dikkatlice doldurun. Herkes internet sitenize girip detaylara bakmayabilir.
6- Mecraları karıştırmak, yanlış paylaşımlar
Her mecranın kendine özel dinamikleri ve standartları vardır. Bunları karıştırmamak lazım. Twitter’ın en popüler gündem etiketini alıp Facebook’da kullanmak size fayda sağlamaz çoğu zaman. Instagram’da linklerin (şimdilik) tıklanamadığını  bilmiyorsanız uzun gereksiz link paylaşımları yaparsınız ve kullanıcılarınız kaçar. Facebook’un paylaşım dinamiklerini mutlaka sürekli araştırın. (En çok fotoğraf mı etkileşim alır video mu?)
7- Özel mesajları cevapsız bırakmak
Facebook’ta sırf görünüyor diye yorumlara, duvarınızdaki paylaşımlara özenle döndüğünüzü düşünelim. Bir çok marka bunu yaparken özelden atılan mesajlara cevap vermeyi aklından bile geçirmiyor nedense. Herkese açık paylaşımlar ne kadar önemli ise kapalı mesajlar da en az o kadar önemlidir. Bir başarı hikayesinin nereden çıkacağı belli olmaz. İlişkinizi güçlü tutun.
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder